Blogg

Så får du vacker och solbränd hy på ett hälsosamt och säkert sätt

Sommaren är här och många av oss vill ha en solbrun hy. Men det är viktigt att komma ihåg att för mycket exponering för solens UV-strålar kan orsaka skador på huden, så det är viktigt att skydda sig. Här är några tips för att få en vacker och solbrun hy på ett hälsosamt och säkert sätt.

Använd solskyddsfaktor

Att använda solskyddsfaktor är en viktig del av att skydda din hud mot UV-strålar. Välj en solskyddsfaktor som passar din hudtyp och applicera den regelbundet, särskilt om du är ute i solen under en längre tid.

Undvik att sola mitt på dagen

UV-strålarna är som starkast mitt på dagen, så försök att undvika att vara utomhus i solen under den tiden. Om du måste vara utomhus, se till att du har skyddande kläder på dig och använd solskyddsfaktor.

Använd brun utan sol

En annan säker metod för att få en solbrun hy är att använda brun utan sol. Det finns många olika produkter på marknaden, så välj en som passar din hudton och följ instruktionerna noggrant för bästa resultat. Kom ihåg att det kan ta ett tag att få den önskade färgen, så var tålmodig.

Drick mycket vatten

Att dricka tillräckligt med vatten är viktigt för att hålla huden hydrerad och frisk. När huden är hydrerad har den också en tendens att behålla en solbrun färg längre. Och ta kosttillskott melanotan 2 från melanotanbutiken för att utveckla solbränna inifrån.

Använd en återfuktande lotion

Efter att du har varit ute i solen, se till att du återfuktar din hud med en lotion. Detta hjälper till att förhindra att huden torkar ut och kan också hjälpa till att behålla din solbruna färg längre.

Att ha en solbrun hy behöver inte innebära att du utsätter din hud för farliga UV-strålar. Genom att använda solskyddsfaktor, undvika att sola mitt på dagen, använda brun utan sol, dricka mycket vatten och återfukta din hud kan du få en vacker och solbrun hy på ett hälsosamt och säkert sätt. Ha en underbar sommar!